Linzerka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g cukr moučka
0.3 lžičky mletá skořice
300 g hrubá mouka
tuk na vymazání
1 špetka jedlá soda
2 ks mletý hřebíček
200 g vepřové škvarky
mouka na vysypání
na ozdobu
cukr
na potření
1 sklenice džem

Postup přípravy receptu

  1. Neslané škvarky pomeleme na masovém mlýnku.

  2. Na vál si dáme mouku, cukr, pomleté škvarky, trochu skořice, roztlučený hřebíček, vejce a špetku jedlé sody. Zpracujeme těsto.

  3. Asi dvě třetiny těsta vyválíme na plát a vložíme ho na vymazaný a vysypaný plech. Povrch těsta potřeme vrstvou pikantního džemu. Ze zbytku těsta vytvoříme válečky a jako mřížky je naskládáme na džem. Linzerku upečeme v předehřáté troubě dorůžova.

  4. Upečenou linzerku ocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy