Limetková omáčka s mořskou štikou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce solamyl
0.5 lžičky tymián
600 g mořská štika
podle chuti
sůl
mletý pepř
omáčka
200 ml vývar
50 g máslo
2 ks limetka
50 g hladká mouka
150 ml smetana na vaření
na ozdobu
1 ks limetka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z rozpuštěného másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem (z kostky) a provaříme.

  2. Limetky omyjeme a kůru z jedné nastrouháme do omáčky. Poté je vymačkáme a šťávu přilijeme také do omáčky. Osolíme, opepříme a omáčku provaříme.

  3. Mořskou štiku prosolíme. Vejce rozšleháme se solamylem a tymiánem a štiku ve směsi obalíme. Rozpálíme olej a štiku dozlatova z obou stran opečeme.

  4. Omáčku procedíme, zjemníme smetanou a prohřejeme.

  5. Rybu naservírujeme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami. Zdobíme plátky limetky a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!