Lilkové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1-2 ks vejce
1 ks cibule
1 ks lilek
podle potřeby
sůl
strouhanka
pažitka
mletý pepř
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme a odkrojíme kraje. Rozřízneme na půlky a vložíme do hrnce. Lilky vaříme v osolené vodě asi 7 - 10 minut do změknutí. Lilek necháme vychladnout.

  2. Poté lilek rozmixujeme a smícháme s nakrájenou cibulí. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kari, pažitku a strouhánku. Na té nešetříme. Z hmoty tvoříme menší karbanátky. Lilkové karbanátky smažíme na rozehřátém lívanečníku.

  3. Lilkové karbanátky podáváme s brambory a salátem. Hodí se i tatarka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!