Likérová káva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce mléko
40 g čokoláda
4 porce káva
4 špetky mletá skořice
200 ml vaječný likér
200 ml karamelový likér
na ozdobu
kakao
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme společně s mlékem, dobře rozmícháme, když je hladká, rozdělíme rovným dílem do skleniček. Vaječný likér nalijeme přes malou lžičku na čokoládu. Kdyby se likér lil z výšky, nevytvořily by se barevné vrstvy. Stejným způsobem budeme postupovat i s karamelovým likérem.

  2. Kávu připravíme v jiné nádobě podle druhu kávy, instantní zalijeme, turka necháme překapat. Do každé porce kávy nasypeme špetku skořice.

  3. Horkou kávu opět naléváme do skleniček s likéry přes lžičku. Vrstvy se tvoří pouze tehdy, pokud naléváme tekutinu o menší hustotě na hustější základ. Jinak se tekutiny promíchají.

  4. Hotovou likérovou kávu dozdobíme šlehačkou, kterou posypeme kakaem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy