Likérová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 hrnků olej 1 ks vejce 1 lžíce kakao 2 lžičky prášek do pečiva 0 hrnků cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 hrneček polohrubá mouka 0 hrnků vaječný likér podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání na ozdobu čokoládová poleva
Postup Likérová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme všechny sypké suroviny kromě kakaa, pak přidáme olej, vaječný likér, vejce a důkladně promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, trošku si v míse necháme. Do tohoto zbytku vmícháme kakao a přilijeme do formy.
Likérovou bábovku upečeme při 180 °C, vyzkoušíme špejlí.
Vychladlou likérovou bábovku polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Na ozdobu lze použít i polevu bílou, případně jen posypat moučkovým cukrem. Nakrájenou likérovou bábovku podáváme ke kávě.