Likérová bábovka od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g tuk na vymazání
15 g strouhanka na vysypání
těsto
5 ks vejce
125 g solamyl
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
125 g polohrubá mouka
0 l rostlinný olej
0 l vaječný koňak
na ozdobu
200 g bílá čokoláda
200 g jemná hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mísy a ušleháme elektrickým šlehačem spolu s vanilkovým cukrem. Přitom postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr, až se udělá hustá pěna. Nakonec po částech vmícháme olej a vaječný koňak.

  2. V další míse smícháme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Prosejeme na ušlehanou hmotu a vymícháme do hladka.

  3. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.

  4. Likérovou bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 1,5 hodiny. Upečenou bábovku vyndáme, necháme asi 15 minut ve formě a pak teprve vyklopíme a necháme vychladnout.

  5. V horké vodní lázni rozehřejeme zvlášť hořkou a bílou čokoládu. Na bábovce děláme širší pruhy (střídavě světlé a tmavé) a necháme zaschnout.

  6. Takto máme výbornou likérovou bábovku od maminky hotovou, stačí ji jen nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy