Likérová bábovka od maminky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 g tuk na vymazání 15 g strouhanka na vysypání těsto 5 ks vejce 125 g solamyl 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 125 g polohrubá mouka 0 l rostlinný olej 0 l vaječný koňak na ozdobu 200 g bílá čokoláda 200 g jemná hořká čokoláda
Postup Likérová bábovka od maminky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme do mísy a ušleháme elektrickým šlehačem spolu s vanilkovým cukrem. Přitom postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr, až se udělá hustá pěna. Nakonec po částech vmícháme olej a vaječný koňak.
V další míse smícháme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Prosejeme na ušlehanou hmotu a vymícháme do hladka.
Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.
Likérovou bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 1,5 hodiny. Upečenou bábovku vyndáme, necháme asi 15 minut ve formě a pak teprve vyklopíme a necháme vychladnout.
V horké vodní lázni rozehřejeme zvlášť hořkou a bílou čokoládu. Na bábovce děláme širší pruhy (střídavě světlé a tmavé) a necháme zaschnout.
Takto máme výbornou likérovou bábovku od maminky hotovou, stačí ji jen nakrájet a podávat.