Libečková polévka s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic máslo 550 g rajče 1 ks velká cibule 4 ks velké jablko 130 g libečkové listy podle potřeby sůl kuřecí vývar mletý černý pepř na ozdobu 1 lžíce jogurt libeček
Postup Libečková polévka s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si uvaříme kuřecí vývar, který pak použijeme do polévky.
Na pracovní desce si najemno nakrájíme cibuli, oloupeme rajčata a oddělíme semena z rajčat, pak ještě umytá jablka nakrájíme a také oddělíme jadřince.
Do velkého hrnce si dáme máslo a usmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme připravená rajčata, jablka a libečkové listy. Pak vlijeme vývar, přikryjeme a zvolna vaříme asi půl hodiny. Pak uvařenou směs necháme ochladit a pak dohladka rozmixujeme. Polévku přecedíme do čisté nádoby osolíme a okořeníme.
Horkou libečkovou polévku zdobíme nakonec jemně nasekaným čerstvým libečkem a ihned podáváme.
Studenou polévku vychladíme a podáváme v miskách, kde nakonec zdobíme lžící jogurtu.