Libečková polévka s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic máslo
550 g rajče
1 ks velká cibule
4 ks velké jablko
130 g libečkové listy
podle potřeby
sůl
kuřecí vývar
mletý černý pepř
na ozdobu
1 lžíce jogurt
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si uvaříme kuřecí vývar, který pak použijeme do polévky.

  2. Na pracovní desce si najemno nakrájíme cibuli, oloupeme rajčata a oddělíme semena z rajčat, pak ještě umytá jablka nakrájíme a také oddělíme jadřince.

  3. Do velkého hrnce si dáme máslo a usmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme připravená rajčata, jablka a libečkové listy. Pak vlijeme vývar, přikryjeme a zvolna vaříme asi půl hodiny. Pak uvařenou směs necháme ochladit a pak dohladka rozmixujeme. Polévku přecedíme do čisté nádoby osolíme a okořeníme.

  4. Horkou libečkovou polévku zdobíme nakonec jemně nasekaným čerstvým libečkem a ihned podáváme.

  5. Studenou polévku vychladíme a podáváme v miskách, kde nakonec zdobíme lžící jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy