Levandulový sirup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 l voda
3 ks citron
1-2 kg cukr krystal
3 ks celá skořice
50 dkg levandulové větvičky (případně květy)

Postup přípravy receptu

  1. Větve opláchneme a dáme do kastrůlku s vodou, přidáme dobře omyté a pokrájené citrony a skořici. Přivedeme k bodu varu a vaříme cca 15 minut. Sundáme z plotny a necháme 24hodin louhovat.

  2. Druhý den výluh scedíme a opět přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme cukr a vaříme do požadované hustoty.

  3. Horký levandulový sirup, chcete-li med, plníme do skleniček, zavíčkujeme a již nezavařujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy