Lesnický guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g slanina
- - česnek
- - olej
- - sůl
- - majoránka
2 ks cibule
- - kmín
5 dl voda
30 g mouka hladká
- - pepř mletý
100 g zelenina
20 g houby sušené
- - paprika mletá
150 g fazole bílé
40 g protlak rajčatový
600 g maso hovězí přední

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby také namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, nalijeme trošku vody, přidáme na malé kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahneme. Podlijeme trochou vody, kmín, protlak a dusíme přikryté. Když je maso téměř hotové, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme teplou vodou, rozšleháme, přidáme utřený česnek, majoránku a vaříme do změknutí masa. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso, přidáme vařené fazole, nakrájené vařené houby, povařenou zeleninu(mrkev, hrášek, květák), nakrájenou a orestovanou slaninu, dochutíme a krátce prohřejeme. Podáváme s tmavým chlebem nebo tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!