Lesnický guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g slanina - - česnek - - olej - - sůl - - majoránka 2 ks cibule - - kmín 5 dl voda 30 g mouka hladká - - pepř mletý 100 g zelenina 20 g houby sušené - - paprika mletá 150 g fazole bílé 40 g protlak rajčatový 600 g maso hovězí přední
Postup Lesnický guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby také namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, nalijeme trošku vody, přidáme na malé kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahneme. Podlijeme trochou vody, kmín, protlak a dusíme přikryté. Když je maso téměř hotové, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme teplou vodou, rozšleháme, přidáme utřený česnek, majoránku a vaříme do změknutí masa. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso, přidáme vařené fazole, nakrájené vařené houby, povařenou zeleninu(mrkev, hrášek, květák), nakrájenou a orestovanou slaninu, dochutíme a krátce prohřejeme. Podáváme s tmavým chlebem nebo tmavým pečivem.