Lesnická roštěná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
750 g brambory
100 g tuk
hladká mouka
250 g sterilované žampiony
130 ml vepřový vývar
mletý černý pepř
1 kg hovězí roštěnec
příloha
cukr
50 g máslo
500 g sterilovaný hrášek bez nálevu
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Z kuchyňsky upraveného roštěnce nakrájíme plátky - roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány krátce nařízneme, maso osolíme, opepříme a rychleji opečeme po obou stranách na 2/3 tuku. Opečené roštěnky vyndáme, výpek zaprášíme prosátou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme, až se odděluje tuk. Hotovou šťávu zjemníme máslem a procedíme přes hustý cedník do omáčníku.

  2. Sterilovaný hrášek krátce prohřejeme v rozpuštěném másle a podle potřeby přisladíme.

  3. Vařené, prochladlé brambory, které jsme před vařením oloupali, nakrájíme na plátky, krátce opečeme v 1/3 tuku, přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě společně opečeme.

  4. Při podávání klademe do středu talíře porci opečených plátků brambor se žampiony a porci dušeného hrášku, přes ni položíme roštěnku a ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.

  5. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy