Lesnická roštěná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 150 g máslo 750 g brambory 100 g tuk hladká mouka 250 g sterilované žampiony 130 ml vepřový vývar mletý černý pepř 1 kg hovězí roštěnec příloha cukr 50 g máslo 500 g sterilovaný hrášek bez nálevu na ozdobu petrželová nať
Postup Lesnická roštěná recept
Postup přípravy receptu
-
Z kuchyňsky upraveného roštěnce nakrájíme plátky - roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány krátce nařízneme, maso osolíme, opepříme a rychleji opečeme po obou stranách na 2/3 tuku. Opečené roštěnky vyndáme, výpek zaprášíme prosátou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme, až se odděluje tuk. Hotovou šťávu zjemníme máslem a procedíme přes hustý cedník do omáčníku.
Sterilovaný hrášek krátce prohřejeme v rozpuštěném másle a podle potřeby přisladíme.
Vařené, prochladlé brambory, které jsme před vařením oloupali, nakrájíme na plátky, krátce opečeme v 1/3 tuku, přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě společně opečeme.
Při podávání klademe do středu talíře porci opečených plátků brambor se žampiony a porci dušeného hrášku, přes ni položíme roštěnku a ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.