Leskovacké maso s cibulí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 dl olej
sůl
petrželka
400 g cibule
1 ks feferonka
800 g vepřová kýta
mletý černý pepř
Postup Leskovacké maso s cibulí recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pak je osolíme a napícháme na grilovací jehly. Potřeme je olejem a na roštu nebo grilu je opečeme.
Upečené maso stáhneme z jehly. Zapékací misku vymažeme a vsypeme do ní maso. Cibuli a feferonku očistíme a nasekáme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme feferonku, osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželkou a smažíme 2 - 3 minuty. Pak osmahlou cibuli promícháme s masem, malinko podlijeme a zapečeme v troubě.
Leskovacké maso s cibulí podáváme s jakoukoliv úpravou brambor nebo pečivem.