Leskovacké maso s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
petrželka
400 g cibule
1 ks feferonka
800 g vepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pak je osolíme a napícháme na grilovací jehly. Potřeme je olejem a na roštu nebo grilu je opečeme.

  2. Upečené maso stáhneme z jehly. Zapékací misku vymažeme a vsypeme do ní maso. Cibuli a feferonku očistíme a nasekáme nadrobno.

  3. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme feferonku, osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželkou a smažíme 2 - 3 minuty. Pak osmahlou cibuli promícháme s masem, malinko podlijeme a zapečeme v troubě.

  4. Leskovacké maso s cibulí podáváme s jakoukoliv úpravou brambor nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy