Leskovacké koližky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks feferonka
80 g čedar
600 g mleté maso
120 g uzená slanina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sýr a slaninu nakrájíme na malé kostičky, česnek a feferonku očistíme a drobně nasekáme.

  2. Do mletého masa vmícháme slaninu, sýr, česnek i feferonku. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

  3. Z masové hmoty tvoříme kuličky velké asi vlašský ořech. Leskovacké koližky pečeme na roštu nebo smažíme v oleji. Na roštu jsou ale lepší. Koližky můžeme podávat jako hlavní chod nebo jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy