Lesácký závitek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce máslo
2 ks cibule
kapary
150 g žampiony
1 lžíce hladká mouka
50 g anglická slanina
800 g srnčí kýta
podle potřeby
olej
voda nebo vývar na podlití
podle chuti
sůl
bobkový list
mletý pepř
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěné a opláchnuté srnčí kýty nakrájíme přes vlákno plátky (2 na porci) a naklepeme je. Žampiony nakrájíme též na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  2. Na másle necháme zesklovatět jednu nadrobno nakrájenou cibuli, na ni vložíme připravené žampiony, podusíme je doměkka, zalijeme vejci, promícháme a necháme srazit. Směs osolíme, vmícháme kapary a jemně nakrájenou petrželovou nať. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme, přitiskneme na něj plátek anglické slaniny a potřeme jej žampionovou směsí. Poté je zabalíme a upevníme párátky.

  3. Na oleji usmažíme druhou cibuli a závitky na ní ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a dusíme doměkka. Měkké závitky vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po osmahnutí přilijeme vodu nebo vývar ze srnčích kostí. Povařenou šťávu procedíme přes cedník.

  4. Jako příloha k lesáckým závitkům se hodí vařené nebo opékané brambory a míchaný salát..


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy