Lepenica po našem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
500 g brambory
1 ks cibule
1 hrnek tvrdý sýr
1 lžička mletá sladká paprika
1 balíček kysané zelí
1 hrst sójový granulát

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, pak oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Hrst sójového granulátu namočíme do vlažné vody, můžeme lehce posolit a necháme asi 15 - 20 minut stát. Granulát je možné místo namáčení i krátce povařit asi 5 minut, i v mikrovlnce. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme.

  2. Na pánvi necháme zezlátnout cibulku, ke které přidáme sójový granulát. Necháme opražit, přidáme prolisovaný česnek a jednu lžičku mleté sladké papriky. Kdo má rád pokrmy pikantnější, může přidat i pálivou papriku. Z balíčku kysaného zelí odlijeme vodu.

  3. Všechny takto připravené ingredience smícháme dohromady, vložíme na tukem vymazaný plech ve velmi tenké vrstvě asi kolem 1cm. Lepenicu dáme upéct. Před koncem pečení můžeme přidat nastrouhaný tvrdý sýr a ještě krátce zapéct v troubě.

  4. Lepenica je vynikající jako hlavní chod, ale i jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy