Lenochův štrúdl se skořicovou krustičkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 balíček listové těsto
náplň
3 lžíce strouhanka
6 ks jablko
na potření
1 ks bílek
1 lžička skořicový cukr
podle chuti
vanilkový cukr
Postup Lenochův štrúdl se skořicovou krustičkou recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nastrouháme nahrubo. Slupky nám zůstanou v ruce a můžeme si z nich uvařit ovocný čaj s citronem. Šťávu z jablek vymačkáme.
Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto. Z balíčku těsta (400 g) uděláme dva záviny. Střed těsta posypeme prosátou strouhankou (rohlíkovou nebo piškotovou). Na strouhanku nasypeme nastrouhaná jablka a můžeme posypat vanilkovým cukrem. Naše jablka jsou sladká a nepotřebují doslazovat.
Nakonec štrúdl zavineme. Strany těsta můžeme radýlkem nakrájet na hrubší proužky a potom je střídavě z každé strany překládat přes jablka. Štrúdl potřeme bílkem smíchaným s lžičkou skořicového cukru.
Štrúdl pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě.
Lenochův štrúdl se skořicovou krustičkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme.