Lázeňský flamendr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 ks feferonka
mletý pepř
200 ml světlé pivo
60 dkg vepřová kýta
18 dkg vařené brambory
10 dkg sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Feferonku a cibuli očistíme a nasekáme.

  2. Na rozpáleném oleji orestujeme nudličky, které osolíme a opepříme. Přidáme kapii, feferonku a cibuli. Směs podlijeme pivem a ke směsi přidáme na hranolky nakrájené brambory. Směs orestujeme a odstavíme. Do flamendra můžeme přidat podle chuti i jinou zeleninu.

  3. Lázeňského flamendra podáváme s přílohou podle chuti, nejlépe se zeleninovým salátem. Není to ale nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!