Langustový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
150 g majonéza
kopr
1 dl olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
1 ks langusta
1 lžíce vinný ocet
100 g smetanový jogurt
mletý pepř bílý
6 ks kreveta

Postup přípravy receptu

  1. Langustu uvaříme. Maso z langusty vyjmeme a nakrájíme na kousky. Osolíme je, opepříme a vložíme do misky. Pak je přelijeme citronovou šťávou, vinným octem a necháme asi 2 hodiny uležet. Občas maso z langusty občas promícháme.

  2. Zatím si uvaříme vejce natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kopr nasekáme najemno a smícháme jej s majonézou a jogurtem. Pak "zálivku" smícháme s uleženým langustovým masem.

  3. Talíř ozdobně obložíme plátky vejcí, krevetkami a doprostřed rozložíme langustový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy