Langostura recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 kg halibut nálev 0.3 hrnečku cukr 1 lžička sůl podle potřeby 3 lžíce máslo směs 1 lžička mletý pepř 0.5 lžičky mletý zázvor 0.5 lžičky mletá sladká paprika 0.5 lžičky mletý hřebíček 0.8 lžičky mletý muškátový květ 2 lžičky celerová sůl 1 lžíce mletý vavřín 1 lžička hořčičný prášek 0.5 lžičky pálivé paprikové vločky
Postup Langostura recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si bay seasoning, pokud se nám jej nepodaří sehnat. Vše společně smícháme. Směs uzavřeme do skleničky a skladujeme v chladu.
Velký hrnec naplněný vodou, asi 4 vody, přivedeme k varu. Přidáme cukr, sůl, pepř a směs koření.
Rybu nakrájíme na asi 2 cm velké kostky. Můžeme použít čerstvou rybu i mraženou a může být jakákoliv bílá ryba. Rybu vložíme do vařící vody, ale jenom tolik, aby se co nejméně dotýkaly. Když je potřeba, vaříme vše ve 2 nebo 3 várkách.
Ryba je uvařená, když vidíme, že se otvírá. Obyčejně během 4 minut varu. Během vaření nemícháme, aby se ryba nerozpadla na malé kousky. Rybu vybereme z vařící vody sítkem anebo děrovanou lžící.
Langosturu podáváme s máslem, solí a pečivem.