Langostura recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg halibut
nálev
0.3 hrnečku cukr
1 lžička sůl
podle potřeby
3 lžíce máslo
směs
1 lžička mletý pepř
0.5 lžičky mletý zázvor
0.5 lžičky mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletý hřebíček
0.8 lžičky mletý muškátový květ
2 lžičky celerová sůl
1 lžíce mletý vavřín
1 lžička hořčičný prášek
0.5 lžičky pálivé paprikové vločky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si bay seasoning, pokud se nám jej nepodaří sehnat. Vše společně smícháme. Směs uzavřeme do skleničky a skladujeme v chladu.

  2. Velký hrnec naplněný vodou, asi 4 vody, přivedeme k varu. Přidáme cukr, sůl, pepř a směs koření.

  3. Rybu nakrájíme na asi 2 cm velké kostky. Můžeme použít čerstvou rybu i mraženou a může být jakákoliv bílá ryba. Rybu vložíme do vařící vody, ale jenom tolik, aby se co nejméně dotýkaly. Když je potřeba, vaříme vše ve 2 nebo 3 várkách.

  4. Ryba je uvařená, když vidíme, že se otvírá. Obyčejně během 4 minut varu. Během vaření nemícháme, aby se ryba nerozpadla na malé kousky. Rybu vybereme z vařící vody sítkem anebo děrovanou lžící.

  5. Langosturu podáváme s máslem, solí a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy