Langoše z Mikyšky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 2 kelímky polohrubá mouka 1 lžička jedlá soda 1 kelímek Mikyška (Kyška) podle potřeby olej na smažení
Postup Langoše z Mikyšky recept
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší mísy nalijeme Mikyšku (lze použít i Kyšku), přidáme 2 kalíšky od Mikyšky polohrubé mouky, kávovou lžičku sody, sůl a vejce. Všechny suroviny důkladně promícháme, až nám vznikne těsto. Necháme 15 minut odpočinout a pak dobře vymícháme.
Poté z těsta osmažíme na rozpáleném oleji langoše a následně na talíři ozdobíme dle vlastní fantazie a samozřejmě chuti.
Můžeme ozdobit na sladký i slaný způsob. Na sladký způsob potřeme langoše z Mikyšky marmeládou a na slaný způsob potřeme langoše kečupem či tatarkou, přidáme salám a posypeme strouhaným sýrem.