Langoše z Mikyšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
2 kelímky polohrubá mouka
1 lžička jedlá soda
1 kelímek Mikyška (Kyška)
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do vyšší mísy nalijeme Mikyšku (lze použít i Kyšku), přidáme 2 kalíšky od Mikyšky polohrubé mouky, kávovou lžičku sody, sůl a vejce. Všechny suroviny důkladně promícháme, až nám vznikne těsto. Necháme 15 minut odpočinout a pak dobře vymícháme.

  2. Poté z těsta osmažíme na rozpáleném oleji langoše a následně na talíři ozdobíme dle vlastní fantazie a samozřejmě chuti.

  3. Můžeme ozdobit na sladký i slaný způsob. Na sladký způsob potřeme langoše z Mikyšky marmeládou a na slaný způsob potřeme langoše kečupem či tatarkou, přidáme salám a posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!