Langoše z jogurtu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 lžíce olej
2 lžičky sůl
500 ml mléko
40 g droždí
1 kg hladká mouka
20 dkg bílý jogurt
2 lžičky jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Trochu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a necháme vykynout.

  2. Do mísy prosejeme mouku se sodou a osolíme ji. Přilijeme zbylé mléko, olej a jogurt. Nakonec dáme kvásek. Vše vymícháme v hladké těsto a necháme kynout 6 hodin.

  3. Pak lžící vykrajujeme bochánky, které buď rozválíme válečkem nebo vypracujeme ručně.

  4. V rozpáleném oleji osmažíme langoše z obou stran. Hotové langoše můžeme potřít česnekem, posypat strouhaným sýrem a pokapat kečupem. Můžeme použít i nasladko. Těsto vydrží v lednici až týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!