Langoše od Věry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce cukr
2 lžíce sůl
8 dl mléko
60 g droždí
1 kg hladká mouka
na potření
3 stroužky česnek
1 lžička sůl
4 lžíce horká voda
podle chuti
250 g sýr
250 g sladký kečup

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí, cukru a trochy mouky uděláme kvásek.

  2. Mouku a sůl prosejeme do velké mísy. Když je kvásek vykynutý, nalijeme jej do mísy k mouce a uhněteme vláčné těsto. To necháme vykynout na teplém místě.

  3. Po vykynutí děláme placičky, které přikryjeme utěrkou a necháme ještě malinko nakynout. Do hrnku si prolisujeme asi 3 stroužky česneku (může být i sušený), které zalijeme trochou horké převařené vody a lžičkou soli.

  4. Z těsta smažíme langoše na pánvi a vždy je po upečení potřeme česnekovou vodou. Poté potřeme kečupem, posypeme sýrem a podáváme. Hotové langoše ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!