Langáče tety Anny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sádlo 40 g droždí 3 lžíce cukr krystal 500 g hrubá mouka 0.3 l vlažné mléko 400 g kysané zelí podle chuti cukr sůl mletý černý pepř na potření máslo
Postup Langáče tety Anny recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kvásek z trochy mléka, droždí, špetky cukru a mouky. Vzešlý kvásek
vmícháme do mouky s cukrem a špetkou soli. Přilijeme vlahé mléko a vypracujeme vláčné těsto. Posypeme moukou a necháme vykynout.
Kysané zelí pokrájíme, opepříme, osolíme a na sádle podusíme. Můžeme i trochu přisladit. Měkké zelí necháme vystydnout.
Vykynuté těsto vyválíme, rozkrájíme na čtverce, do středu dáme podušené zelí a protilehlé rožky spojíme. Naplněné bochánky rozválíme válečkem na ploché placky.
Placky opékáme po obou stranách na rozehřáté sporákové plotýnce. Já je opékám na titanové pánvi.
Po opečení potřeme langáče tety Anny rozpuštěným máslem. Langáče podáváme teplé s kyselým mlékem.