Langáče tety Anny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sádlo
40 g droždí
3 lžíce cukr krystal
500 g hrubá mouka
0.3 l vlažné mléko
400 g kysané zelí
podle chuti
cukr
sůl
mletý černý pepř
na potření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek z trochy mléka, droždí, špetky cukru a mouky. Vzešlý kvásek

  2. vmícháme do mouky s cukrem a špetkou soli. Přilijeme vlahé mléko a vypracujeme vláčné těsto. Posypeme moukou a necháme vykynout.

  3. Kysané zelí pokrájíme, opepříme, osolíme a na sádle podusíme. Můžeme i trochu přisladit. Měkké zelí necháme vystydnout.

  4. Vykynuté těsto vyválíme, rozkrájíme na čtverce, do středu dáme podušené zelí a protilehlé rožky spojíme. Naplněné bochánky rozválíme válečkem na ploché placky.

  5. Placky opékáme po obou stranách na rozehřáté sporákové plotýnce. Já je opékám na titanové pánvi.

  6. Po opečení potřeme langáče tety Anny rozpuštěným máslem. Langáče podáváme teplé s kyselým mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy