Lamboš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks cibule 10 ks buřt 500 g eidam 30% na obalení 2 ks vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby máslo
Postup Lamboš recept
Postup přípravy receptu
-
Buřty nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kolečka. Sýr nakrájíme na kostky.
Nakrájené ingredience napícháme na 20 cm dlouhou špejli v tomto pořadí. Buřt, cibule a sýr. Poslední surovinou na špejli ale musí být buřt. Špíz obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
Špízy vložíme do máslem vymaštěného pekáče a poté asi 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 200 °C.
Lamboše podáváme s plnotučnou hořčicí a přílohou podle chuti. Lamboš je velmi chutný i za studena.