Lakovaná vepřová játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g cukr
4 lžíce olej
3 lžíce bílé víno
4 lžíce sójová omáčka
5 g mletý zázvor
150 g vepřová játra
3 lžíce dezertní víno

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na plátky, omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou.

  2. Na rozehřáté pánvi játra rychle osmažíme z obou stran a vyndáme.

  3. Vytvoříme zálivku z bílého vína, mletého zázvoru a cukru.

  4. Játra potřeme zálivkou a znovu restujeme na pánvi. Po 1 minutě restování přidáme sójovou omáčku a dezertní víno. Necháme játra na pánvi (na malém plameni), až se začnou lesknout.

  5. Lakovaná vepřová játra podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy