Ladinova játrová paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
1 lžička sůl
1 špetka tymián
6-8 ks bobkový list
20 kuliček nové koření
30 kuliček celý barevný pepř
směs
200 g játra kuřecí
300 g játra vepřová
500 g játra kachní
500 g mleté vepřové maso
na ozdobu
150 g špek
na obalení
250 g anglická slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu kuřecích jater ponecháme vcelku, ostatní játra spolu pomeleme. Smícháme mleté (nejlépe na dvakrát umleté) vepřové maso spolu s játry, přidáme na hranolky pokrájený špek (cca 0,5x0,5x4 cm), koření na hrubo utlučené v moždíři (pepř 4 barev, nové koření, trošku tymiánu), osolíme.

  2. Formy na biskupský chlebíček vyložíme po celé ploše anglickou slaninou, i přes okraje, aby zbylo na uzavření. Takto připravenou formu naplním do jedné poloviny vzniklou kašovitou hmotou, poté pokládeme kuřecí játra vcelku a na to opět navrstvíme pomletá játra smíchaná s mletým masem.

  3. Na vršek položíme 3-4 bobkové listy a uzavřeme přes okraj přesahující anglickou slaninou. Celou formu uzavřeme alobalem, vložíme do pekáče s horkou vodou tak, aby dosahovala do 1/2 formy.

  4. Kachní paštiku pečeme zvolna v troubě na 160°C, dobře 2 hodiny. Poté vyjmeme z trouby, paštiku zatížíme a nechám vychladnout při pokojové teplotě. Po vychladnutí vyklepneme z formy na připravený alobal, zabalíme a vložíme do lednice a necháme 48 hodin, uležet.

  5. Paštika chutná výtečně, nejlépe s bílou bagetkou, ale jako příloha je vhodné každé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy