Labužníkovy cukety z Istrie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
3 stroužky česnek
3 ks cibule
800 g cuketa
4 ks rajče
2 lžíce olivový olej
3 lžíce celerová nať
podle chuti
sůl
petrželka
sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mladé neoloupané cukety nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Celerovou nať posekáme nadrobno. Rajčata nakrájíme na kousky a petrželovou nať nadrobno.

  2. Nakrájené cukety, cibuli a česnek osmahneme na oleji, přidáme nasekanou celerovou nať, podlijeme a podusíme. Směs osolíme, přidáme nakrájená rajčata a pepř. Podusíme doměkka a nakonec přidáme nakrájenou petrželku.

  3. Labužníkovy cukety z Istrie můžeme podávat s různými druhy nastrouhaného sýra. Pokrm je možné doplnit i o šťavnaté druhy příloh, vhodné jsou například nakládané olivy, chilli papričky, okurky, žampiony, zelí nebo paprika. K zakousnutí servírujeme bílý chléb nebo různé druhy baget.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy