Labužnický králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
1 ks králík
1 ks velká cibule
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
nálev
1 dl olej
2 lžičky sůl
2 lžíce hořčice
2 dl voda
2 lžíce kečup
1 lžička mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nálev. Smícháme olej, kečup, hořčici, vodu, sůl, pepř a mletou sladkou papriku.

  2. Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky.

  3. Menšího králíka necháme vcelku, většího rozporcujeme. Vložíme ho do pekáče a zalijeme nálevem. Vše zasypeme plátky cibule, česneku a proužky čerstvých paprik. Přes noc necháme uležet.

  4. Před přípravou vložíme králíka do trouby a pečeme zvolna cca 2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou, přeléváme výpekem a obracíme. Ke konci pečení králíka obložíme plátky slaniny a necháme je rozškvařit. Měkké maso vyjmeme, výpek slijeme, přidáme trochu vody a rozmixujeme. Nemusí to však být, zelenina by měla být dostatečně rozvařená.

  5. Maso na talíři přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy