Kýta v parmazánu s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
mletý bílý pepř
600 g vepřová kýta
omáčka
4 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1-2 lžičky cukr krupice
mletý pepř
440 g rajčata z konzervy
těstíčko
2 ks vejce
80 g parmazán
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na menší plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Vejce rozšleháme a smícháme se strouhaným parmazánem. Plátky masa obalíme v sýrovém těstíčku. Rozpálíme olej, vložíme plátky masa, ztlumíme plamen a plátky zvolna po obou stranách usmažíme.

  3. Cibuli i česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přilijeme překrájená nebo drcená rajčata, osolíme i opepříme a zvolna asi 15 minut provaříme. Podle chuti omáčku přisladíme.

  4. Plátky masa v parmazánovém těstíčku podáváme s vařenými těstovinami přelité rajčatovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!