Kyselička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 ks brambory
1 lžíce sádlo
1 lžíce voda
1 kelímek kyselá smetana
1 ks červená cibule
0.5 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
cukr
sůl
ocet
podle potřeby
voda
hrubá mouka
na ozdobu
čerstvá řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si opražíme na drobné kostičky pokrájenou červenou cibuli, přisypeme mletou papriku a mírně opražíme. Přidáme oloupané a na kostičky pokrájené syrové brambory, trochu osolíme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

  2. Když je vše skoro měkké, přilijeme do polévky kyselou smetanu.

  3. Z vejce, mouky, soli a trošky vody si rozmícháme nepříliš husté těstíčko a přes obrácené struhadlo s většími oky zavaříme do polévky kapání.

  4. Kyseličku podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme octem.

  5. Kyseličku rozdělíme do talířů a podle chuti na polévku nasypeme natrhanou řeřichu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy