Kyselačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 l voda 2 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 4 ks vejce natvrdo 1 sklenice dušené houby 2 lžíce stelirovaný kopr podle chuti sůl ocet kmín mletý černý pepř
Postup Kyselačka recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit na kousky pokrájené čerstvé nebo dříve podušené či sterilované, eventuálně mražené houby. Nejlepší je směs. Ze samotných žampionů je kyselačka nic moc. Vodu samozřejmě osolíme a přidáme špetku kmínu a pepře.
Když jsou houby měkké, zahustíme polévku zakysanou light smetanou s moukou a opět povaříme. Pak přidáme sterilovaný kopr podle chuti, dávám ho dost. Kyselačku osolíme, případně dochutím octem.
Kyselačku podáváme s brambory a vařeným vejcem. Nejraději vejce nakrájím přímo do polévky. Množství nikdy neodměřuji, dělám ji od oka.