Kyselačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 l voda
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
4 ks vejce natvrdo
1 sklenice dušené houby
2 lžíce stelirovaný kopr
podle chuti
sůl
ocet
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit na kousky pokrájené čerstvé nebo dříve podušené či sterilované, eventuálně mražené houby. Nejlepší je směs. Ze samotných žampionů je kyselačka nic moc. Vodu samozřejmě osolíme a přidáme špetku kmínu a pepře.

  2. Když jsou houby měkké, zahustíme polévku zakysanou light smetanou s moukou a opět povaříme. Pak přidáme sterilovaný kopr podle chuti, dávám ho dost. Kyselačku osolíme, případně dochutím octem.

  3. Kyselačku podáváme s brambory a vařeným vejcem. Nejraději vejce nakrájím přímo do polévky. Množství nikdy neodměřuji, dělám ji od oka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy