Kynutý koláč s hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
40 g cukr
1 špetka sůl
60 g máslo
1 ks žloutek
160 ml mléko
30 g droždí
40 g hladká mouka
krém
1 špetka sůl
4 ks vejce
300 g tvaroh
300 g kompotované hrušky
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
20 ml hrušková šťáva z kompotu
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme v trošce vlažného mléka se lžící cukru, tak si připravíme kvásek. Mouku prosejeme do mísy a přidáme zbytek vlažného mléka, které rozmícháme s velkým žloutkem a cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo a vyběhnutý kvásek. Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Hrušky scedíme a nakrájíme na měsíčky. Připravíme si pudink podle návodu z 300 ml mléka a 2 lžic cukru. Pudink necháme vychladnout. Vejce oddělíme od bílků. Stranou si připravíme z bílků se špetkou soli pevný sníh. Tvaroh promícháme se žloutky, cukrem, hruškami, hruškovou šťávou, pudinkem a naposledy jemně přimícháme sníh.

  3. Těsto natáhneme na plech s pečícím papírem. Na těsto uhladíme pudinkový krém. Plech s těstem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova. Kynutý koláč s hruškami po vychlazení poprášíme cukrem moučka a nakrájíme na kostky.

  4. Kynutý koláč s hruškami podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!