Kvásovka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
6 ks brambory
1 ks cibule
0 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
200 g hříbky
2 lžíce hladká mouka
2-3 dl smetana na vaření
1-2 kostky bujon
podle chuti
sůl
1 lžíce ocet
vegeta
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si připravíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, očištěné a nakrájené houby (hříbky nebo žampiony), na velmi drobno nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), celou cibuli a pokrájené stroužky česneku.

  2. Zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Vyjmeme cibuli, vhodíme bujonovou kostku a zahustíme 12% smetanou se 2 lžícemi hladké mouky. Po provaření odstavíme z plotny a podle potřeby dochutíme octem (asi 1 lžící) a vegetou nebo podravkou, popřípadě ještě 1 stroužkem prolisovaného česneku.

  3. Kvásovku s houbami můžeme s čerstvým chlebem či pečivem podle chuti, dobrá je i samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy