Kupus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 lžíce sádlo
1 hrnek masový vývar
150 g anglická slanina
1 kg kysané zelí
2 ks papriková klobása
750 g jehněčí maso
podle chuti
sůl
1 lžíce vegeta
1-2 lžíce grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ideální by bylo jehněčí maso, ale můžeme použít i vepřové plecko nebo kýtu. Maso nakrájíme na kostky a promícháme s grilovacím kořením a čerstvě mletým pepřem. Paprikové klobásy nakrájíme na kolečka. Kysané zelí nakrájíme na kousky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky nebo proužky. Syrové brambory oškrábeme, pokud jsou malé, necháme je v celku, jinak je rozčtvrtíme.

  2. Kostky masa osmažíme na lžíci sádla. Necháme vysmahnout šťávu a ještě chvilku maso opékáme. Potom maso vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku dáme dusit nakrájené kysané zelí a asi po 15 minutách polovinu zelí odebereme. Na zbylé zelí navrstvíme opečené maso, na ně dáme kolečka paprikových klobás a ty posypeme anglickou slaninou. Brambory vyrovnáme do kastrolu, okořeníme vegetou, překryjeme zbylým zelím a zalijeme hrnkem masového vývaru.

  3. Směs pomalu dusíme 45 minut na sporáku nebo v troubě. Na tento pokrm se dobře hodí i remoska, případně se kupus může navrstvit do zapékací mísy.

  4. Kupus ihned podáváme jako sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy