Kulaša recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 400 g brambory 2 ks cibule 100 g sádlo 0.5 l kysaná smetana 40 g polohrubá mouka 1 lžička mletá sladká paprika 0.5 lžičky mletá pálivá paprika podle chuti vegeta na ozdobu petrželová nať
Postup Kulaša recept
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky pokrájené brambory. Vše osolíme a přidáme sladkou i pálivou mletou papriku. Chvíli restujeme.
Pak zalijeme vroucí vodou a vše vaříme, až brambory změknou. Nakonec zalijeme dohladka rozmíchanou moukou ve smetaně. Podle chuti ovegetujeme. Chvíli povaříme a přisypeme sekanou petrželku.
Kulašu podáváme s čerstvým pečivem.