Kulaša recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
400 g brambory
2 ks cibule
100 g sádlo
0.5 l kysaná smetana
40 g polohrubá mouka
1 lžička mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
podle chuti
vegeta
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky pokrájené brambory. Vše osolíme a přidáme sladkou i pálivou mletou papriku. Chvíli restujeme.

  2. Pak zalijeme vroucí vodou a vše vaříme, až brambory změknou. Nakonec zalijeme dohladka rozmíchanou moukou ve smetaně. Podle chuti ovegetujeme. Chvíli povaříme a přisypeme sekanou petrželku.

  3. Kulašu podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy