Krvavá ryba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g brambory
400 g ryba
200 ml kysaná smetana
200 ml rajčatová šťáva
podle chuti
sůl
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryby nakrájíme na rovnoměrné špalíčky a vložíme na dno pekáčku. Dle chuti osolíme a posypeme provensálským kořením.

  2. Okořeněnou rybu zakryjeme vrstvou oloupaných brambor pokrájených na tenčí plátky. Obsah zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z rajčatového protlaku nebo rajčatové šťávy a zakysané smetany.

  3. Krvavou rybu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme do změknutí brambor, přikryjeme pokličkou. Před dopečením můžeme pokličku sejmout, abychom dosáhli kůrčičky.

  4. Krvavou rybu podáváme jako hlavní chod třeba jen se zeleninovým salátem.

  5. Vařím podle oka, takže poměry nemusí být úplně přesně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy