Krupník s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g brambory
200 g cibule
8 lžic smetana
100 g sádlo
300 g kroupy
400 g pikantní klobása
1 sklenice sterilované lečo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zvlásť uvaříme kroupy a brambory ve slupce. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme také na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nasekáme nadrobno.

  2. Pekáč vymastíme sádlem a postupně vrstvíme brambory, kroupy, klobásu, cibuli a lečo. Dále přidáme sekané feferonky, dochutíme, polijeme smetanou a krátce zapečeme.

  3. Krupník s klobásou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy