Krupník s klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800 g brambory 200 g cibule 8 lžic smetana 100 g sádlo 300 g kroupy 400 g pikantní klobása 1 sklenice sterilované lečo podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Krupník s klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve zvlásť uvaříme kroupy a brambory ve slupce. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme také na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nasekáme nadrobno.
Pekáč vymastíme sádlem a postupně vrstvíme brambory, kroupy, klobásu, cibuli a lečo. Dále přidáme sekané feferonky, dochutíme, polijeme smetanou a krátce zapečeme.
Krupník s klobásou podáváme jako chutný hlavní chod.