Krupnik recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 250 g rajčata 1 ks cibule 1 l voda 0.3 hrnku fazole 0.3 hrnku kroupy mletý pepř 1 ks malá mrkev 2 lžíce celer s natí 1 hrnek sušené houby (nebo čerstvé žampiony) 1 lžíce nakrájený kopr
Postup Krupnik recept
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme. Rajčata, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Kopr, celer s natí, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme.
Rajčata, cibuli, celer, petržel, fazole, krupky i houby vložíme do hrnce s vodou a zvolna vše vaříme asi hodinu. Pak přidáme mrkve, kopr, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme dalších 20 minut. Je-li pokrm příliš hustý, můžeme během vaření doplnit trochou horké vody.
Pokrm servírujeme teplý a můžeme jej zdobit restovanou uzeninou s cibulkou.