Krupnik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 g rajčata
1 ks cibule
1 l voda
0.3 hrnku fazole
0.3 hrnku kroupy
mletý pepř
1 ks malá mrkev
2 lžíce celer s natí
1 hrnek sušené houby (nebo čerstvé žampiony)
1 lžíce nakrájený kopr

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme. Rajčata, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Kopr, celer s natí, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme.

  2. Rajčata, cibuli, celer, petržel, fazole, krupky i houby vložíme do hrnce s vodou a zvolna vše vaříme asi hodinu. Pak přidáme mrkve, kopr, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme dalších 20 minut. Je-li pokrm příliš hustý, můžeme během vaření doplnit trochou horké vody.

  3. Pokrm servírujeme teplý a můžeme jej zdobit restovanou uzeninou s cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy