Krumpir s blitvom recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 kg brambory
3 hrstě mangold
1 ks šalotka
250 ml smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
balsamikový ocet
kořenící směs
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Mangold nebo špenát necháme minutu spařit ve vroucí vodě.

  3. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme dozlatova šalotku nakrájenou na jemno, po chvíli přidáme utřený nebo nakrájený česnek. Přidáme plátky brambor, kořenící směs, mangold a smetanu. Chvíli povaříme. Podle chuti přidáme sůl, pepř, citron a ocet. Citron s octem můžeme i vynechat, záleží jen na naší chuti.

  4. Krumpir s blitvom podáváme jako přílohu, ideálně se hodí k rybám a pokrmům z nich.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy