Krnovský kapřík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 kg kapr
marináda
2 stroužky česnek
2 lžičky sůl
1 l mléko
2 lžičky sušený česnek
na obalení
hladká mouka
0 lžiček mletá sladká paprika
0 lžiček grilovací koření bez soli
podle potřeby
olej na smažení
podle chuti
mletý černý pepř
Postup Krnovský kapřík recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra poskládáme do mísy nebo hrnce, který se dá uzavřít. Do mléka přidáme sůl, sušený česnek a prolisovaný česnek. Kapra zalijeme ochuceným mlékem, uzavřeme a dáme do chladničky na 24 hodin. Maso můžeme občas obrátit. Sůl zpevní maso a mléko ho zbaví pachuti.
Mouku promícháme s paprikou, grilovacím kořením a čerstvě mletým pepřem. Kapří porce necháme jen okapat bez oplachování a obalíme ve směsi mouky s paprikou a kořením.
Kapří plátky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Krnovského kapříka podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší či jen tak s chlebem. Pokud nepočítáme marinování, je to velmi rychlé jídlo.