Krkovicové závitky se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg slanina 1 lžička sůl 3 ks cibule 1 lžíce drcený kmín 40 dkg hlávkové zelí 2 lžíce kremžská hořčice 1 lžíce vepřové sádlo 4 ks vepřová krkovice 1 lžíce tmavá jíška
Postup Krkovicové závitky se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Rozklepeme plátky krkovice, osolíme, opepříme, potřeme kremžskou hořčicí.
Necháme chvilenku odpočívat.
Mezitím zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku se slaninou na sádle. Přidáme najemno nakrájené bílé hlávkové zelí s trochou soli a drceným kmínem. Nedusíme, ale snažíme se o co nejrychlejší odpaření vody.
Zelí naklademe na plátky masa, které buď zabalíme jako ptáčky nebo přehneme a spíchneme párátkem. Do pekáče hodíme nasekanou cibuli, zbylý špek i zelí a zastříkneme vodou.
Krkovicové závitky se zelím pečeme přiklopené doměkka. Poté odklopíme a necháme zezlátnout. Do výpeku můžeme přidat lžičku hotové jíšky, abychom měly nějaký sosík, ale není to nutné.
Krkovicové závitky se zelím podáváme s bramborovou kaší.