Krkovicové závitky se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
1 lžička sůl
3 ks cibule
1 lžíce drcený kmín
40 dkg hlávkové zelí
2 lžíce kremžská hořčice
1 lžíce vepřové sádlo
4 ks vepřová krkovice
1 lžíce tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Rozklepeme plátky krkovice, osolíme, opepříme, potřeme kremžskou hořčicí.

  2. Necháme chvilenku odpočívat.

  3. Mezitím zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku se slaninou na sádle. Přidáme najemno nakrájené bílé hlávkové zelí s trochou soli a drceným kmínem. Nedusíme, ale snažíme se o co nejrychlejší odpaření vody.

  4. Zelí naklademe na plátky masa, které buď zabalíme jako ptáčky nebo přehneme a spíchneme párátkem. Do pekáče hodíme nasekanou cibuli, zbylý špek i zelí a zastříkneme vodou.

  5. Krkovicové závitky se zelím pečeme přiklopené doměkka. Poté odklopíme a necháme zezlátnout. Do výpeku můžeme přidat lžičku hotové jíšky, abychom měly nějaký sosík, ale není to nutné.

  6. Krkovicové závitky se zelím podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy