Krkovice z Kosoře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
3 lžíce strouhanka
podravka
1 kelímek smetana ke šlehání
5 plátků krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Z krkovice si nakrájíme plátky, každý plátek posypeme strouhankou a naklepeme tak, aby se strouhanka dostala do masa. Pak každý plátek krkovice posypeme podravkou (nebo jiným kořením), znovu strouhankou a opět zaklepeme.

  2. Rozšleháme si vejce, osolíme a každý plátek v nich omočíme a na rozpálené pánvi po obou stranách opečeme.

  3. Plátky masa naskládáme do pekáče, zalijeme je šlehačkou a upečeme.

  4. Doměkka zapečenou krkovici z Kosoře podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!