Krkovice lemovaná sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg vepřová krkovice marináda 6 stroužků česnek sůl 1 špetka petrželka 1 špetka pažitka 1 lžíce bazalka 1 lžíce šalvěj 4 dl koňak 1 lžíce oregano 3 lžíce olivový olej 1 lžíce citronová kůra mletý černý pepř na potření 3 ks rajče 200 g tvrdý sýr zálivka 0.3 l červené víno
Postup Krkovice lemovaná sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici omyjeme a uděláme do ní nožem krátké hlubší zářezy, do kterých vložíme na plátky nakrájený česnek. Maso na hodinu odložíme a připravíme si směs.
Do misky dáme bylinky, sůl, pepř, koňak a citronovou kůru. Dobře utřeme a promícháme.
Maso vložíme do pekáče, naneseme na něj směs z misky. Vše zprudka propečeme na 230 °C, poté krkovici pečeme asi hodinu a čtvrt na 180 °C.
Na závěr rozetřeme rajčata s nastrouhaným sýrem a potřeme tímto již téměř hotové maso a asi 10 minut zapékáme.
Upečenou krkovici lemovanou sýrem můžeme podávat s bramborem nebo jinou přílohou.