Krkovice lemovaná sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřová krkovice
marináda
6 stroužků česnek
sůl
1 špetka petrželka
1 špetka pažitka
1 lžíce bazalka
1 lžíce šalvěj
4 dl koňak
1 lžíce oregano
3 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová kůra
mletý černý pepř
na potření
3 ks rajče
200 g tvrdý sýr
zálivka
0.3 l červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici omyjeme a uděláme do ní nožem krátké hlubší zářezy, do kterých vložíme na plátky nakrájený česnek. Maso na hodinu odložíme a připravíme si směs.

  2. Do misky dáme bylinky, sůl, pepř, koňak a citronovou kůru. Dobře utřeme a promícháme.

  3. Maso vložíme do pekáče, naneseme na něj směs z misky. Vše zprudka propečeme na 230 °C, poté krkovici pečeme asi hodinu a čtvrt na 180 °C.

  4. Na závěr rozetřeme rajčata s nastrouhaným sýrem a potřeme tímto již téměř hotové maso a asi 10 minut zapékáme.

  5. Upečenou krkovici lemovanou sýrem můžeme podávat s bramborem nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!