Krkonošský toč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce sůl
9 lžic strouhanka
1300 g brambory
0 l mléko
2 lžíce majoránka
8 dkg sádlo
1 lžička mletý pepř
12 lžic vepřové škvarky
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na kaši a necháme na sítě okapat do mísy. Pak vodu slijeme a zbylý škrob si ponecháme.

  2. Brambory spaříme horkým mlékem a přidáme drobně nasekané škvarky, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl, a strouhanku. Všechno promícháme a je-li těsto řídké, přidáme trochu hladké mouky. Pekáč vymažeme sádlem, vlijeme bramborové těsto, urovnáme nožem a pečeme v prudce rozpálené troubě asi 20 minut. Horkou placku stočíme nožem v závin.

  3. Krkonošský toč podáváme s kysaným zelím nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy