Krkonošský toast recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg máslo
25 dkg veka
400 g žampiony
125 ml smetana ke šlehání
15 dkg šunkový salám
20 dkg eidam (45%)
podle potřeby
sůl
na ozdobu
petrželka
červená kapie

Postup přípravy receptu

  1. Z veky nakrájíme plátky. Z jedné strany je potřeme rozpuštěným máslem a v troubě prudce opečeme.

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na troše zbylého másla je podusíme doměkka. Pak je osolíme a promícháme se smetanou.

  3. Na opečené plátky veky klademe kornoutky z plátků šunkového salámu, které plníme žampionovou směsí. Povrch sypeme strouhaným sýrem, pokapeme zbylým máslem a prudce v troubě zapečeme.

  4. Krkonošské toasty ozdobíme kapií a petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy