Krkonošský medvěd recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 palička česnek 2 ks brambory 100 g cibule 100 g celer 3 snítky tymián 100 g sádlo 3 snítky rozmarýn 100 g mrkev 100 g petržel 1 hrst divoké koření 3 dl červené víno 800 g hovězí zadní 400 g mražené lesní ovoce
Postup Krkonošský medvěd recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek rozmačkáme a nahrubo nasekáme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Na sádle opečeme nejprve kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a česnek, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a orestujeme maso. Přidáme ovoce a koření včetně jalovce. Pokud koření nechceme mít přímo ve vydušené šťávě, je dobré dát ho do uzavíratelného košíčku nebo gázy a při dokončení vyjmout. Nebo připravit vývar z koření. Přidáme víno, bylinky a dusíme doměkka. Na závěr vložíme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.
Krkonošského medvěda podáváme s pečivem, knedlíčkem nebo bramborovými kroketkami.