Krkonošský medvěd recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 palička česnek
2 ks brambory
100 g cibule
100 g celer
3 snítky tymián
100 g sádlo
3 snítky rozmarýn
100 g mrkev
100 g petržel
1 hrst divoké koření
3 dl červené víno
800 g hovězí zadní
400 g mražené lesní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek rozmačkáme a nahrubo nasekáme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

  2. Na sádle opečeme nejprve kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a česnek, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a orestujeme maso. Přidáme ovoce a koření včetně jalovce. Pokud koření nechceme mít přímo ve vydušené šťávě, je dobré dát ho do uzavíratelného košíčku nebo gázy a při dokončení vyjmout. Nebo připravit vývar z koření. Přidáme víno, bylinky a dusíme doměkka. Na závěr vložíme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.

  3. Krkonošského medvěda podáváme s pečivem, knedlíčkem nebo bramborovými kroketkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy