Krkonošský houbovec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
4 lžíce máslo
500 ml mléko
300 g rýže
200 g houby
200 g uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru, ale ten nevyléváme. Maso necháme trochu vychladit a nakrájíme jej na drobné kostičky.

  2. Během vaření masa si uvaříme rýži. Do mléka vlijeme asi 150ml vývaru, podle chuti přisolíme, vsypeme propláchnutou rýži a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Tu necháme prochladnout.

  3. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na másle je podusíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Česnek oloupeme a utřeme. Spolu se žloutky a houbami česnek vmícháme do prochadlé rýže.

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do směsi. Směs rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě do vhodné zapékací nádoby, kterou jsme předtím vymastili máslem. V troubě zapečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy