Krkonošský houbovec Hubník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 0.3 l mléko 2 ks cibule 2 lžíce krupice 7 ks rohlík 400 g čerstvé houby podle chuti 4-8 stroužků česnek sůl majoránka 2 lžíce tuk uzené maso mletý černý pepř
Postup Krkonošský houbovec Hubník recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby přes noc namočíme do rendlíku s vodou. Kdybychom na to zapomněli, nic se neděje. Jen je těsně před přípravou vhodíme do kastrůlku a pár minut povaříme. Pokud máme čerstvé houby, pečlivě je očistíme, nakrájíme na kostičky a chvíli podusíme. Česnek a cibuli očistíme a samostatně nasekáme nebo česnek prolisujeme. Rohlíky pokrájíme na kolečka a zalijeme mlékem.
Jakmile je z rohlíků kaše, spolu s houbami, krupicí, prolisovaným česnekem, vejci, cibulí, kořením a solí je vařečkou promícháme v misce. Předehřejeme troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.
V pekáči nebo zapékací misce rozpálíme tuk (horalové používají sádlo), nalijeme na něj houbovou směs a pečeme asi 20 minut.
Před podáváním nakrájíme Krkonošský houbovec Hubník na kostky. Hubník dobře chutná teplý i studený.
Příště můžeme zkusit vynikající obměnu, která vznikne, když do jídla přidáme uzené maso nakrájené na kostky. Pak hubník pečeme asi 30 minut v troubě na 200 °C. Hubník se dá upravit na spousty způsobů a jíst teplý i studený s čímkoliv.