Krkonošská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
250 g brambory
80 g mrkev
200 g houby
1 kostka masox
60 g hladká mouka
50 g řapíkatý celer
250 g omáčková smetana
podle chuti
sůl
ocet
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a brambory očistíme. Brambory nakrájíme. Houby nakrájíme na menší kostičky, mrkev na kolečka, celer na špalíčky.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme masox, brambory, houby, mrkev, celer, sůl, pepř a mletý kmín. Necháme společně vařit. Když je zelenina, houby a brambory měkké, zjemníme polévku smetanou a dochutíme octem.

  3. Krkonošskou polévku zdobíme smaženými vajíčky a koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy