Krkonošská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 250 g brambory 80 g mrkev 200 g houby 1 kostka masox 60 g hladká mouka 50 g řapíkatý celer 250 g omáčková smetana podle chuti sůl ocet mletý kmín mletý černý pepř
Postup Krkonošská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a brambory očistíme. Brambory nakrájíme. Houby nakrájíme na menší kostičky, mrkev na kolečka, celer na špalíčky.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme masox, brambory, houby, mrkev, celer, sůl, pepř a mletý kmín. Necháme společně vařit. Když je zelenina, houby a brambory měkké, zjemníme polévku smetanou a dochutíme octem.
Krkonošskou polévku zdobíme smaženými vajíčky a koprem.