Krkonošská kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
350 g brambory
1-2 dl mléko
200 g cibule
150 g krupky
podle potřeby
olej
podle chuti
majoránka
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Spařené a studenou vodou propláchnuté krupky uvaříme doměkka v osolené vodě.

  2. Brambory uvaříme se slupkou v páře, necháme vychladnout, oloupeme, pomeleme a s mlékem vyšleháme na jemnou hladkou kaši.

  3. Do kaše vmícháme kroupy a dochutíme majoránkou a česnekem rozetřeným se solí.

  4. Krkonošskou kaši podáváme politou cibulí podušenou na směsi oleje a vody. Vhodnou přílohou je kyselé zelí a podmáslí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy