Krkonošská houbová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g máslo
250 g brambory
250 ml smetana
50 g celer
80 g mrkev
200 g houby
60 g hladká mouka
1 lžíce sekaný kopr
podle chuti
sůl
ocet
drcený kmín
mletý černý pepř
1 kostka bujon

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme. Houby, mrkev a celer očistíme. Houby nakrájíme na menší kostičky, mrkev na kolečka, celer na špalíčky.

  2. Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji vodou, rozmícháme a vše přivedeme k varu. Do polévky vmícháme masox, brambory, houby, mrkev, celer, sůl, pepř a kmín. houbovou polévku necháme vařit, než zelenina změkne. Zatím si z vajíček na pánvi připravíme míchaná vajíčka.

  3. Když jsou zeleniny i houby měkké, zjemníme krkonošskou houbovou polévku smetanou a dochutíme octem.

  4. Krkonošskou houbovou polévku zdobíme smaženými vajíčky a koprem. Polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy